neděle 18. září 2016

[RECENZE] Colleen Hoover - Bez naděje


Bez naděje (Bez naděje, #1)

KNIHA: Bez naděje
AUTOR: Colleen Hooverová
SÉRIE: Bez naděje #1
ŽÁNR: NA, contemporary
NAKLADATELSTVÍ: Yoli
POČET STRAN: 384
ANOTACE: Když se sedmnáctiletá Sky seznámí s Deanem Holderem – možná jediným klukem, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly. Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního setkání, ale hlavně ji dokáže probrat z citové otupělosti, kterou už začala považovat za součást své povahy. A vyvolat v ní vzpomínky na minulost… vzpomínky tak bolestné, že by si přála nechat je dál hluboko pohřbené.

pondělí 5. září 2016

[RECENZE] Richelle Mead - Stínem políbená


Stínem políbená (Vampýrská akademie, #3)

KNIHA: Stínem políbená
AUTOR: Richelle Meadová
SÉRIE: Vampýrská akademie #3
ŽÁNR: YA, fantasy
NAKLDATELSTVÍ: Domino
POČET STRAN: 328
!VAROVÁNÍ! SPOILERY Z KNIHY Vampýrská akademie A Mrazivý polibek
ANOTACE: Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného.
Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit!
Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?

neděle 4. září 2016

WRAP UP - srpen 2016

Image by Kateřina Dvořáková
Neskonale pozdě přidávám měsíční shrnutí za poslední měsíc prázdnin. Mimochodem, na konec článku jsem přidala odstaveček s názvem PRÁZDNINOVÝ BOOK HAUL.

sobota 3. září 2016

[RECENZE] C. J. Redwin - Stínová královna

Stínová královna (Ravenspire, #1)
KNIHA: Stínová královna
AUTOR: C. J. Redwine
SÉRIE: Havraní říše #1
ŽÁNR: Retelling, fantasy, YA
NAKLADATELSTVÍ: Baronet
POČET STRAN: 360
ANOTACE: Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morkantu se Loreleiin otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou.
Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky... 
Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly, která budou mocnější než královnina. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše a záchranu lidu svého království je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.