čtvrtek 31. března 2016

WRAP UP - březen 2016

 :
Tak blízko k 10 přečteným knihám za měsíc! Ale to je prostě tím, že aktuálně čtu strašně těžké knihy (Marťan)! No a ještě lenost, ale ta už ke mně patří, takže by to nebylo fér sem psát.
P.S.: Kliknutím na obrázek se dostanete na recenzi  - tedy pokud jsem jí napsala :D. 

středa 30. března 2016

[RECENZE] Marissa Meyer - Scarlet


KNIHA: Scarlet
AUTOR: Marissa Meyerová
SÉRIE: Měsíční kroniky #2
NAKLADATELSTVÍ: Egmont
PROVEDENÍ: E-kniha
POČET STRAN: 456
ANOTACE: Scarlet Benoitová žije na farmě ve Francii se svou babičkou Michelle a nikoho dalšího nepotřebuje. Na farmu stačí samy dvě a o nikoho jiného se nestarají. Až do doby, kdy je Michelle unesena. Scarlet je rozhodnuta získat svou babičku zpátky za každou cenu, ovšem jediný, kdo jí v tom zjevně může pomoci, je pouliční rváč s přezdívkou Vlk. Jenže kdo je Vlk vlastně doopravdy? A proč unesli zrovna Scarletinu babičku?

čtvrtek 24. března 2016

[RECENZE] Kiera Cass - Selekce


KNIHA: Selekce
AUTOR: Kiera Cassová
SÉRIE: Selekce #1
NAKLADATELSTVÍ: CooBoo
PROVEDENÍ: Hardback s přebalem 
POČET STRAN: 288
ANOTACE: Pro 35 dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.


sobota 19. března 2016

Aliance, Deadpool a další věci, které tak nějak nedopadly


Prostě jsem musela napsat další shrnutí toho, co mě naprosto rozsekalo, dopálilo a rozveselilo. Jako vždy toho mám spousta na srdci, takže pokud vás znudím, tak se omlouvám, ale toto je můj blog, kde si mohu psát, co chci, a nikdo mi nebude říkat, co ne.

Musím se vám ale také „pochlubit“, co mě naprosto dopálilo minulou sobotu. S kámoškami jsme měli jet na film Deadpool (určitě jste o něm slyšeli). Víte, jak moc jsem se na něj těšila? Ryan Reynolds konečně hraje v něčem, co ho hned od začátku baví a navíc film je z Marvelu! Jenže tu se něco pokazilo. Věřte mi, kdybych vám to tady napsala i do všech nejmenších podrobností, stejně byste to nepochopili, protože jsem to nepochopila ani já (a to se mi všechny věci staly mě samotné!). Každopádně, větší smůlu jsem do tohoto osudného dne neměla. Deadpool padl a Aliance povstala.


Z minulého článku víte, že jsem jela na recitační soutěž. Minus - Neumístila jsem se. Plus – dostala jsem tunu záložek, ale zároveň i minus – byly úplně stejné. Výlet do nejbližšího města tudíž nebyl nic moc. Ale koupila jsem si knihu – Odvrácená tvář lásky od Colleen Hooverové.

středa 16. března 2016

[RECENZE ]Marissa Meyer - Cinder

Cinder (Měsíční kroniky, #1)KNIHA: Cinder
AUTOR: Marissa Meyerová
SÉRIE: Měsíční kroniky #1
NAKLADATELSTVÍ: Egmont
PROVEDENÍ: E-kniha
POČET STRAN: 385
ANOTACE: Šestnáctiletá Cinder je kyborg, a proto je skoro všemi kolem sebe považována za méněcennou. Bydlí se svou macechou a skutečně nemá lehký život. Jedinou výhodou jí přináší její kyborgský mozek, díky kterému se stane nejvyhledávanější mechaničkou ve městě – jednou ji dokonce přijde navštívit i princ Kai. Má ale přijít chvíle, kdy Cinder dostane šanci všechno změnit. Jakmile se ale zaplete do věcích, o kterých nic netušila, odhaluje ve svém světě víc, než by možná kdy chtěla vědět…

pátek 11. března 2016

[RECENZE] Gayle Forman - If I Stay

If I Stay (If I Stay, #1)
KNIHA: If I Stay
AUTOR: Gayle Formanová
SÉRIE: If I Stay #1
NAKLADATELSTVÍ: Dutton Books
PROVEDENÍ: Paperback
POČET STRAN: 210
ANOTACE: Sedmnáctiletá Mia, talentovaná cellistka, jede s celou svou rodinou na výlet, když do nich narazí auto. Mia se vzbudí a nic necítí, jen vidí své mrtvé rodiče – a nakonec samu sebe. Její tělo je v kómatu, ale ona sama může vidět a slyšet vše, co se kolem děje. Skrze její vzpomínky pomalu odkrýváme její dětství, poznáváme její rodinu a kluka Adama, se kterým sdílela lásku k hudbě. Pohnutý příběh citlivě mapuje duši dospívající dívky, která je nakonec postavena před těžké rozhodnutí – odejít, nebo zůstat.

středa 9. března 2016

[RECENZE] Alice Clayton - Nabíječ


Nabíječ (Cocktail, #1)

KNIHA: Nabíječ
AUTOR: Alice Claytonová
SÉRIE: Cocktail #1
NAKLADATELSTVÍ: Mladá fronta
PROVEDENÍ: Vázaná
POČET STRAN: 280
ANOTACE: Caroline má fantastický byt v San Francisku a dokonalého kuchyňského robota, ale nemá Óčko! Caroline má skvěle našlápnutou kariéru, kancelář s výhledem na záliv a recept na výtečnou cuketovou buchtu, ale nemá Óčko! Caroline má nejlepšího kocoura na světě, super kámošky a plný dekolt, ale nemá Óčko! A navíc, světe div se, stěnou její ložnice otřásá noc co noc její sexy soused, co si v posteli servítky rozhodně nebere. No, není to zákon schválnosti? Každé zasténání, naplácání a – bože, mňoukání? – Caroline připomíná, že přichází nejen o spánek, ale že jí, na rozdíl od Nabíječových partnerek, chybí taky… Jo, uhádli jste, Óčko! Když bušení do zdi málem vyklepe Caroline z postele, rupnou jí nervy a oděná do růžové noční košilky se svému sousedovi postaví tváří v tvář. Jenže jejich noční potyčka je, řekněme, jen začátek, protože s tenkými stěnami napětí mezi nimi roste…

neděle 6. března 2016

[RECENZE] Francis Scott Fitzgerald - Velký Gatsby



KNIHA: Velký Gatsby
AUTOR: Francis Scott Fitzgerald
SÉRIE: Samostatná kniha
NAKLADATELSTVÍ: Leda
PROVEDENÍ: Hardback s přebalem
POČET STRAN: 208
ANOTACE: Vrcholné dílo z dob největšího flámu v dějinách USA, který Francis Scott Fitzgerald označil za „jazzový věk“ a sám do něj vydatně přispěl mnoha soukromými improvizacemi a pocity „ztracené generace“, přináší milostný příběh z lepší společnosti. Selfmademan Jay Gatz řečený Velký Gatsby i krasavice Daisy Buchananová však v éře prohibice do těchto sfér pronikli každý po svém a podobně se vyrovnávají i s novým životním stylem a břemenem americké „nevinnosti“. Nesoulad v jejich představách je leitmotivem románu, jenž přezkoumává romantický ideál mámivého „zeleného světla“ – oné „budoucnosti, jež před námi rok od roku ustupuje“ – a posléze ho nemilosrdně obětuje na oltář mýtů o věčné lásce.

pátek 4. března 2016

Tag #3: Unpopular Opinions


POPULÁRNÍ KNIHA, KTEROU NEMÁŠ RÁDA

čtvrtek 3. března 2016

Knižní šifra

KnizniSifraUzPodruhe

Internetové knihkupectví Martinus.cz představuje už svoji 2. knižní šifru. 

O co se jedná a co můžete vyhrát: V průběhu března se obraz bude postupně odkrývat - každý den kousek. V obrázku bude nápověda na známé, ale i ne až tak známé, knihy. Knižních hádanek je celkem 64. 

Na adrese http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php#hladaj-nazvy se dozvíte všechna pravidla a můžete si tam rovnou zasoutěžit. 

P.S.: Zatím jsem našla 3 knihy :D. Já vím, jsem neznalecká lůza ;).

úterý 1. března 2016

[RECENZE] J. K. Rowling, Jim Kay - Harry Potter a kámen mudrců


KNIHA: Kámen mudrců
AUTOR, ILUSTRACE: J. K. Rowlingová, Jim Kay
SÉRIE: Harry Potter #1
NAKLADATELSTVÍ: Albatros
PROVEDENÍ: Hardback s přebalem
POČET STRAN: 248
ANOTACE: Harry Potter si myslí, že je obyčejný kluk. Když byl ještě malý, zemřeli mu rodiče a on zná jen těžký život u strýce, tety a jejich tlustého a rozmazleného synka Dudleyho. Vše se ale změní ve chvíli, když mu poštovní sova přinese záhadný dopis – pozvánku ke studiu na Škole čar a kouzel v Bradavicích a obr Hagrid mu prozradí, že je kouzelník! Harry neváhá ani na vteřinu a odjíždí do Bradavic, kde potká své nejlepší kamarády – Rona Weasleyho a Hermionu Grangerovou, naučí se ovládat své kouzelnické schopnosti a spousta dalšího.