úterý 29. listopadu 2016

[RECENZE] Richelle Mead - Krvavý slib

Výsledek obrázku pro krvavý slibKNIHA: Krvavý slib
AUTOR: Richelle Meadová
SÉRIE: Vampýrská akademie #4
ŽÁNR: YA, fantasy
NAKLADATELSTVÍ: Domino
POČET STRAN: 368
!VAROVÁNÍ! SPOILERY Z KNIHY Vampýrská akademie, Mrazivý polibek A Stínem políbená
ANOTACE: Život Rose Hathawayové nebude už nikdy stejný. Po nelítostném útoku na Akademii zemřelo hodně Morojů i dhampýrů. Ti, kteří přežili, jsou na tom ještě hůř: musejí se vyrovnat se smrtí kamarádů. A Rosin krk nyní zdobí tetování, které všem zvěstuje, že zabila bezpočet Strigojů.
Jen jedna oběť je však důležitá... Dimitrij Belikov. Rose podstoupila bolestnou volbu, opustila Akademii i svou nejlepší kamarádku Lissu, poslední žijící dragomirskou princeznu, a vydala se pronásledovat muže, kterého miluje. Musela dojít až na kraj světa, aby Dimitrije našla a mohla tak splnit krvavý slib, který mu dala. Až ale nastane okamžik rozhodnutí, bude Dimitrij stále chtít, aby ho raději zabila, než aby žil jako stvůra?

MÉ HODNOCENÍ:

Jako vždy raději nekomentuji obálku. Ta zelená by ještě ušla, ale kolikrát všichni říkají, že na obálku se obličej prostě dávat nemá?

Výsledek obrázku pro russia tumblrTak a teď prosím všechny čtenáře, kteří se vzpamatovali z konce Stínu políbené, aby zvedli ruku. Vsadím se, že ani jeden. Protože kdo se sakra může vyrovnat se (ne-tak-úplně) ztrátou Dimitriho Belikova? Přiznávám, třetí díl na moje city fakt nehezky zaútočil. Totální podpásovka. Ale musím uznat, že jsem si více než užila sledovat Lissu „trpět“? Ta holka se mi zdá poslední dobou strašně moc sobecká. Kdybych byla Rose, tak to opravdu nevydržím a hodím jí hned ke Strigojům.

Tenhle díl na mě působil jako osvěžení. Velký podíl na tom má určitě to, že Rose není nadále na Akademii, ale v Rusku (!!!). Tudíž jsme se částečně zbavili Lissy a všech těch divných lidí, co jsou na Akademii. (Částečně říkám proto, že mezi sebou mají holky nadále pouto, ale to jste snad pochopili.) Také musím podotknout, že Rose v Rusku mě opravdu bavila. (Nejlepší stejně bylo, když poprvé ochutnala pravou Ruskou vodku 😂).

A když jsme se konečně dočkali znovu shledání Rose s Dimitrijem… Ách, jak mi to rvalo srdce. Richelle to zase dokázala. 

⭐⭐⭐⭐⭐


Žádné komentáře:

Okomentovat