středa 30. března 2016

[RECENZE] Marissa Meyer - Scarlet


KNIHA: Scarlet
AUTOR: Marissa Meyerová
SÉRIE: Měsíční kroniky #2
NAKLADATELSTVÍ: Egmont
PROVEDENÍ: E-kniha
POČET STRAN: 456
ANOTACE: Scarlet Benoitová žije na farmě ve Francii se svou babičkou Michelle a nikoho dalšího nepotřebuje. Na farmu stačí samy dvě a o nikoho jiného se nestarají. Až do doby, kdy je Michelle unesena. Scarlet je rozhodnuta získat svou babičku zpátky za každou cenu, ovšem jediný, kdo jí v tom zjevně může pomoci, je pouliční rváč s přezdívkou Vlk. Jenže kdo je Vlk vlastně doopravdy? A proč unesli zrovna Scarletinu babičku?

MOJE HODNOCENÍ:
Hned na začátek si všichni musíme přiznat, že druhé díly v sérii bývají obvykle nejslabší. Jenže Marissa Meyerová na nás pravděpodobně uvalila měsíční kouzla, takže nám připadá skvělá. Iluze nebo skutečnost? (Ha, chápete? Hunger games reference.)

Karkulku jsem milovala už v dětství, chodila jsem za ní i na maškarní, takže by se dalo říct, že pro mě byla povinnost přečíst si převyprávění. A taky chci pokračovat v téhle úžasné sérii, mno. Karkulka v této knize „vystupuje“ pod jménem Scarlet a je z Francie, kde má se svojí babičkou farmu. Ale ejhle, babičku někdo unese a Scarlet zjistí, že její bábrle skrývá jedno hodně velké tajemství. Odhalit ho se pokouší s Vlkem, který jí taky neříká úplně všechno.

Ale abyste si nemysleli, že se děj točí jenom kolem Scarlet, tak se zde objevují i staří známí Cinder, Iko a Kai. No a Levana, tu nemá nikdo rád, tak se nepočítá, i když je hlavní záporák. (Scarlet samozřejmě není tak „něžná“ jak ji známe z pohádek. Je to prostě Karcoolka :D.) Všichni tři jsou prostě neskutečně nejlepší. Za zmínku stojí i uprchlý vězeň Throne, který uprchne se Cinder z vězení. Přísahám bohu, že i já jsem ho ze začátku neměla ráda, ale po chvilce byl prostě… áááááá.

Něco vám prozradím, ok? Jsem zblázněná do bývalých vojáků, gangsterů a šech těch bad boyů, tudíž má Vlk speciální místo v mém „fangirl srdci“. Jasně, má svoje chyby, stejně tak jako Scarlet, ale to žádnému z nich neubírá na skvělosti. (Romantika level 300…)

Další plus, které autorce všichni musíme udělit je způsob, jakým vše dokáže smíchat všechno dohromady, ale i tak to dává smysl. I když, co víme, ve třetím a čtvrtém díle se může zvrtnout cokoliv. Ne, dělám si srandu. Marissa Meyerová nikdy nic nemůže zkazit. 




Žádné komentáře:

Okomentovat