pondělí 8. února 2016

[RECENZE] Suzanne Collins - Vražedná pomsta



KNIHA: Vražedná pomsta
AUTOR: Suzanne Collinsová
SÉRIE: Hunger games #2
NAKLADATELSTVÍ: Fragment
PROVEDENÍ: Paperback
POČET STRAN: 336
ANOTACE: Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?


MOJE HODNOCENÍ:
Asi jsem divná, ale když čtu sérii, tak jsou druhé díly nejhorší. Ale u Hunger games se toto z nějakého neznámého důvodu neděje. Děj je stále nabitý akcí. I ve druhém díle se vracíme do arény, ale teď je to ještě zajímavější, než když jsme ji viděli poprvé. Teď se show neúčastní náhodně vybraní lidé z kraje, ale rovnou bývalí výherci. Takže dává celkem velký smysl, že to tentokrát nebude tak „jednoduché“ jak minule. A, samozřejmě, z 12. kraje do arény zamíří Katniss s Peetou.

Ale aby tento díl nebyl hned tak ze začátku krutý, do arény vstupujeme asi až v polovině knihy a rovnou s několika spojenci. Nebudu vám je říkat, abych vám nezkazila moment překvapení, ale musím se alespoň pochlubit s mými oblíbenci.

Samozřejmě první místa zaujímají Katniss s Peetou. Nově se také seznamujeme s Finnickem, splátcem ze 4. kraje a Johannou ze 7. kraje. Tohle jsou moji noví oblíbenci, se kterými to osud nemá zrovna lehké. Finnick je prostě hezká tvářička, to je jasný. Nebyla bych to já, kdybych si neoblíbila ty nejhezčí, že? No a Johanna? Myslím, že ta setřela Kapitol už jen těmi svými hláškami. A mimochodem, taky má někdo z vás rád Cetkie a Haymitche spolu? A co Cinna? Nebyl by to skvělý kámoš na pokec?


Ať se říká, co se říká, Vražedná pomsta – i když je to druhý díl série – byl snad lepší než ten první. Konec vás přinutí si hned přečíst závěrečnou část, takže to skončí samozřejmě cliffhangerem. Které je totálně nesnáším. Vražedná pomsta je kniha, u které se nudit prostě nebudete – párkrát tam taky narazíme na tolik mého neoblíbeného Galea a matku Katniss. Suzanne Collins opět nezklamala.

Žádné komentáře:

Okomentovat