neděle 17. ledna 2016

[RECENZE] Cassandra Clare - Mechanický princ



KNIHA: Mechanický princ
AUTOR: Cassandra Clareová
SÉRIE: Pekelné stroje #2
NAKLADATELSTVÍ: Yoli
PROVEDENÍ: E-kniha
POČET STRAN: 372
ANOTACE: V kouzelném podsvětí viktoriánského Londýna našla Tessa Grayová útočiště u lovců stínů jenom nakrátko. S pomocí přitažlivého samotáře Willa a oddaného Jema totiž zjišťuje, že Magistrova válka proti lovcům stínů je velmi osobní. Viní je za dávnou tragédii, která mu zničila život. Pokud chtějí odhalit tajemství minulosti, musí prozkoumat mlhavý kraj Yorkshire, hrůzostrašné sídlo plného nevyřčeného tajemství, špinavé uličky Londýna i plesový sál, kde se Tessa dozví strašidelnou pravdu o svém původu. Když se nakonec setkají s mechanickým démonem, který nese varování pro Willa, uvědomí si, že Magistr ví o každém jejich kroku a někdo je zradil. Hledání Magistra a pravdy přivádí trojici do nebezpečí a Tessa zjišťuje, že láska a lži dokáží otrávit i to nejčistší srdce.

MOJE HODNOCENÍ:

VÍCE A VÍCE INFORMACÍ
V druhém pokračování Pekelných strojů se dozvídáme spoustu druhů informací. Nejen o Magistrovi, ale i o jednotlivých postavách. Například o té nejlepší služce Sophie. Její dějovou linku jsem si nemohla vynachválit. Bylo skvělé sledovat, jak se všechno hezky vyvinulo. Tessiin vztah k Willovi a Jemovi, Spohiin styl života, Charlottino odhodlání zachránit institut před Benediktem Lightwoodem. Všechno šlo tak strašně moc krásně číst.
MILOSTNÝ TROJÚHELNÍK
Mechanickém princi se již naplno rozjíždí milostný trojúhelník. A když myslím naplno, tak opravdu naplno. Will nebo Jem? U mě tedy rozhodně vyhrává Will, ale řeknu vám, někdy jsem ho chtěla jebnout pánvičkou. (Pořád ale čte knížky ;).) Tessa naštěstí nepatří mezi ten typ dívky, který neustále mění názor, kterého kluka bude mít. Dalo by se i říct, že v tomto ohledu má celkem jasno.

ZVRATY A ZVRATY – ŽIVOT LOVCŮ STÍNŮ
Nebyla by to pořádná kniha, kdyby v ní nebyl pořádný zvrat, že? Konečně se dozvídáme, co se to sakra děje s Willem i Jemem, s Magistrem se sice nějak moc extra nepokročí, ale to nevadí. Ještě zbývá jedna – věřím, že úžasná – poslední kniha v triologii. Na téhle knize miluji všechno – nerozhodného Magnuse, blbého Nathaniela, důvěryhodnou Jessamine, bojeschopnou Charlotte a ostatní. A ten konec? Dech beroucí. 


Závěr: Ne až zas takový závěr, ale jenom malá informace. Yoli má v plánu knihu vydat tuším až někdy na jaře. Já jsem ale na internetu našla český fan překlad a četl se úplně na pohodu. Řekla bych vám, kde byste ho sehnali, ale nebyla bych to já, kdybych neztratila odkaz :D. Ale věřím, že vy to čekání do toho jara vydržíte ;).

Žádné komentáře:

Okomentovat