úterý 29. prosince 2015

[RECENZE] Rainbow Rowell - Eleanor a Park



KNIHA: Eleanor a Park
AUTOR: Rainbow Rowellová
SÉRIE: Samostatná kniha
NAKLADATELSTVÍ: Yoli
PROVEDENÍ: E-kniha
ANOTACE: Romance ze školního prostředí, neobyvklá je v tom, že hlavní hrdinka není nejkrásnější holka na škole a její milý není nejúžasnější borec. Ona je obyčejná, trochu při těle, on nenápadný kluk s částečně asijskými předky. Jejich zvolna se vyvíjející vztah překvapí je samotné a je líčený tak. že když se poprvé vezmou za ruce, připraví to o dech je i čtenáře.








sobota 26. prosince 2015

Téma: Hudba


SLUCHÁTKA
  • Nevycházím bez z nich z domů.
  • Vlastně ani z pokoje.
  • Snadno je rozbiju.
  • Skoro každé 3 měsíce si kupuji nové, díky své nešikovnosti.
  • Potřebuji si koupit náhlavní sluchátka.

čtvrtek 24. prosince 2015

Book Haul: listopad/prosinec

NOVEMBER - DECEMBER book haul 2015

Sníh byl letos jenom někdy na začátku listopadu a to moc sněhové nadílky tedy nebylo. Doufala jsem, že na Vánoce se přece jen stane nějaký zázrak a probudím se do zasněžené krajiny. Podívám se ráno - dobře, až odpoledne, jsem strašný spáč :D - z okna a vidím stromy tancovat v lehkém větříku a slyším zpívat ptáky. Nepřipomíná mi to prosinec - a to měla před dvěma dni začít zima - ale květen. Počasí si z nás hold dělá srandu -_-. Aspoň, že knížky mě na nějakou tu chvíli zabaví :D.


Veselé Vánoce 2015

I když už všichni jste po štědrovečerní večeři a už se radujete z letošních dárků, které vám donesl Ježíšek, tak bych jen chtěla říct, že doufám, že jste si 24. prosince užili stejně jako já, a že všichni jste zdraví a šťastní :). Uvidíme se tu možná už zítra s Book haulem z listopadu a prosince. Mějte se krásně, užívejte poslední chvilky dne :*.

[RECENZE] Victoria Aveyardová - Rudá královna


 

KNIHA: Rudá královna
AUTOR: Victoria Aveyardová
SÉRIE: Rudá královna #1
NAKLADATELSTVÍ: CooBoo
PROVEDENÍ: Hardback
ANOTACE: Svět Mare Barrowové je rozdělen krví. Žijí v něm lidé s krví stříbrnou a rudou. Rodina Mare patří mezi Rudé, prostě a chudobou sužované občany, kterým je předurčeno sloužit Stříbrným, špičkovým válečníkům s božskými schopnostmi. Mare drobnými krádežemi pomáhá své rodině přežívat, ale když jejího nejlepšího kamaráda povolají do armády, vsadí všechno na jednu karu, aby pro něj získala svobodu. Ovšem shodou neuvěřitelným okolností se sama ocitne v královském paláci mezi těmi, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. 
Aby to Stříbrní zakryli, je nucena hrát roli dávno ztracené a znovu nalezené Stříbrné princezny, která je zaslíbena jednomu z královských synů. Mare tak pomalu splyne se Stříbrným světem, což hodlá využít ke spolupráci s Šarlatovou hlídkou, s vůdci Rudé revoluce. Brzo však pochopí, že se sílou a mocí je nebezpečné si zahrávat. Všanc totiž dává víc než jen své odhodlané srdce.

pátek 18. prosince 2015

[RECENZE] John Green - Hledání Aljašky


 

KNIHA: Hledání Aljašky
AUTOR: John Green
SÉRIE: Samostatná kniha
NAKLADATELSTVÍ: Yoli
PROVEDENÍ: Paperback
ANOTACE: Šestnáctiletý Miles, posedlí sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat ,,velké Možná", je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. 

neděle 13. prosince 2015

[RECENZE] Abbi Glines - Hranice nevinnosti

 KNIHA: Hranice nevinnosti
AUTOR: Abbi Glinesová
SÉRIE: Rosemary Beach #1
NAKLADATELSTVÍ: Yoli
PROVEDENÍ: E-kniha