úterý 29. prosince 2015

[RECENZE] Rainbow Rowell - Eleanor a Park



KNIHA: Eleanor a Park
AUTOR: Rainbow Rowellová
SÉRIE: Samostatná kniha
NAKLADATELSTVÍ: Yoli
PROVEDENÍ: E-kniha
ANOTACE: Romance ze školního prostředí, neobyvklá je v tom, že hlavní hrdinka není nejkrásnější holka na škole a její milý není nejúžasnější borec. Ona je obyčejná, trochu při těle, on nenápadný kluk s částečně asijskými předky. Jejich zvolna se vyvíjející vztah překvapí je samotné a je líčený tak. že když se poprvé vezmou za ruce, připraví to o dech je i čtenáře.











MOJE HODNOCENÍ

,,PERFEKTNÍ" NEEXISTUJE
Jakpak to jen vysvětlit, abyste to z mé nesouvislé řeči pochopili? Asi takhle - Park není sexy namakanec z fotbalového družstva, je Asiat, který chodí cvičit bojové umění. Eleanor není dlouhovlasá štíhlá blonďatá kočka, ale zrzavá a ,,tlustá" středoškolačka. Vidíte, co tím myslím?

ŽÁDNÉ SMRTELNÉ NEMOCI
Nechápejte mě špatně, nechci tady šířit ,,hejty" na Hvězdy nám nepřály, ale nemůžu si pomoct. Zdá se mi, že Eleanor a Park je mnohem více srdcervoucí, poučnější a zábavnější čtení. Proč? Dozvíte se, že i ta ,,tlustá" sousedka od vedle je sice trošku divná, ale divná s velkým srdcem na správném místě.

RAINBOW ROWELLOVÁ - SPISOVATELKA S VELKÝM ES
Nezáleží na tom, jestli od Rowellové čtete o nerdovi z 21. století nebo o Rózi z 20. století, vždycky vás donutí něco cítit. Nezáleží na tom, o čem píše. Záleží jenom na Rainbow Rowellové.

Žádné komentáře:

Okomentovat